donderdag 22 september 2011

My Little Pony: Friendship is Magic


Vandaag even iets anders, een stukje over een TV-serie. Je zal misschien denken; My Little Pony? Zijn dat niet die plastic paardjes? En ja, dat klopt. Alleen heeft het merk een overhaul gekregen. Lauren Faust, bedenkster van onderandere de Power Puff Girls, heeft de serie nieuw leven ingeblazen met de serie MLP: Friendship is Magic. De serie was orgineel gericht op jonge meisjes, maar heeft ondertussen een grote fanbase van mannen en vrouwen van 15 tot 35. Lees verder om meer te weten te komen over deze charmante serie!


Het verhaal van deze serie is redelijk cliché; een pony zit alleen maar met haar neus in de boeken, en word op een missie gestuurd een slechterik te verslaan, maar daarvoor heeft ze de "magie van vriendschap". In het begin is ze skeptisch, maar de zes hoofdrolspelers worden dikke vrienden. Uiteindelijk vinden ze de "Elements of Harmony" en verslaan ze de bad guy.
Bijna elke aflevering zit vol met moraal, en daaraan zie je dat het ook echt een kinderserie is. Toch is de grote populairteit bij de makers opgemerkt, en zitten er redelijk wat grapjes in voor de oudere kijker.
Ik zal hier wat meer vertellen over de karakters uit deze serie.


Twilight Sparkle, de bovengenoemde boekenworm. Ze is een Unicorn, wat betekend dat ze magie beheerst. Zij staat voor het Element van Magie. Twilight is erg slim en is soms meer bezig met haar studies dan haar vrienden. Haar assistent en goede vriend is een baby draakje genaamd Spike.

  
Pinky Pie word het beste omschreven door haar mede-ponies: random. Ze is dol op feestjes en haar gekke gedrag is voor iedereen soms onbegrijpbaar. Pinky staat voor het Element van Gelach. Naast feestjes houd ze van cake en woont dan ook boven een taartenwinkel. Gummy is haar huisdier, een tandloze alligator.

Rainbow Dash is de snelheidsduivel van de serie. Ze is een Pegasus en een zeer ervaren vlieger. Haar beste move is de Sonic Rainboom, waarbij ze de geluidsbarriere breekt. Haar Element is Loyaliteit. Ze kan niet tegen haar verlies en houd van een uitdaging.


Rarity is duidelijk de Diva van het stel. Net als Twilight Sparkle is ze een Unicorn, maar zij gebruikt haar magie niet voor haar studie, maar is een mode ontwerpster. Ze heeft een talent voor het vinden van juwelen, die ze in haar creaties gebruikt. Haar Element is Vrijgevigheid. Ze kan soms iets te ijdel zijn, en haar grootste nachtmerrie is modder op haar hoeven. Ze heeft een persische kat met de naam Opalescence.


Applejack is een harde werkster, en ze woont samen met haar oma en broer op haar appel boerderij. Ze is fysiek sterk en houd net als Rainbow Dash van een uitdaging. Ze staat voor het Element van Eerlijkheid. Applejack zal niet snel de hulp van iemand anders accepteren, en wil zich graag bewijzen. Haar hond Winona mag soms wel meehelpen op de boerderij.


Fluttershy is de meest timide van de ponies, maar maak haar niet boos! Ze zet zich in voor de dieren van het land en zal dan ook geen vlieg kwaad doen. Als Pegasus is ze niet veel waard, ze is soms zelfs te bang om haar eigen vleugels te gebruiken. Ze heeft veel huisdieren, maar haar favoriet is Angel, en konijn dat haar soms zelfs de baas is. Haar Element is Vriendelijkheid.


De volledige cast van MLP:Magic is Friendship is nog een stuk uitgebreider, en zit vol met diverse kleurrijke ponies en andere dieren. De animatie is dik in orde, op af en toe een foutje na. Het heeft de stijl en sfeer van de cartoons zoals ze alleen in de jaren 90 gemaakt werden. De (engelse) stemmen zijn goed gedaan, en passen naar mijn idee goed bij de ponies. Het is misschien wat gek om een 'kinderserie' te kijken, maar er is iets waardoor je blijft kijken naar de avonturen van deze zes vrienden. Ik zou zeggen, geef Twilight Sparkle, Rainbow Dash en de rest een kans! Het eerste seizoen is inmiddels afgelopen, maar het tweede seizoen is net begonnen. Er is dus genoeg om in te halen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten