donderdag 6 oktober 2011

True Blood


Een van mijn favoriete series is True Blood van HBO. Het begon vroeger met series als Charmed, Buffy the Vampire Slayer en Angel, en werd aangewakkerd door Twilight; mijn obsessie met vampieren. Ik had al wel eerder van True Blood gehoord, maar tot een paar maanden geleden had ik er nog nooit wat van gezien. Ik besloot de eerste aflevering een kans te geven, en een paar weken later was ik op to date met alle vier seizoenen. Geen idee of het wat voor jou is? Lees dan snel verder!







Als je series en films als de bovenstaande gewend bent, dan is True Blood in het begin even schrikken. Vampieren zijn geen lievertjes, en het bloed spat dan ook rijkelijk van het scherm. Ook seks word niet geschuwd; vooral in het eerste seizoen zit in elke aflevering wel een stomende scene, als het er niet meer zijn. Dit soort dingen kunnen afleiden van serie, maar dat is in dit geval niet zo.

In True Blood maak je kennis met de bewoners van Bon Temps, een plaatsje in het zuiden van Amerika. In veel verhalen over vampiers leven ze in de schaduwen en veel mensen weten dan ook niet van hun bestaan. Dat is hier wel anders, jaren geleden was de 'coming-out', en iedereen is op de hoogte. De vampieren community heeft zelfs een zegsvrouw die vaak op TV is, en discussies voert met anti-vampieren organisaties.

De technologie is in deze tijd zo ontwikkeld, dat ze kunstmatig bloed hebben kunnen maken, genaamd Tru Blood. Hier komt dan ook gelijk de titel van de serie vandaan. Door dit drankje hoeven vampiers geen bloed meer te drinken van mensen.. maar het zou geen vampieren zijn als ze zich aan die regeltjes zouden houden.

 Naast vampieren die mensen leegzuigen, ligt dit gevaar ook voor de bloedzuigers zelf op de loer. Dealers zijn erg blij met een litertje van hun bloed, dat als drugs op de illegale markt word verkocht onder de naam V. Dit bloed werkt stimulerend voor de mens, en ze krijgen een aantal van hun krachten zoals verhoogde stamina, de mogelijkheid om snel te genezen en... een zeer verhoogd libido.


Terug naar Bon Temps. Hier woont de lieve en ietswat naieve Sookie, een serveerster met een bijzonder gave; ze is in staat de gedachten te horen van de mensen om haar heen. Op een avond komt er een vampier de bar binnen waar ze werkt, iets wat voor veel opschudding zorgt in het normaal rustige dorp. Als de vampier weg is, en ze geluid hoort op de parkeergarage ziet ze vampier Bill, die vastligt onder zilveren kettingen. Hij is gevangengenomen door criminelen die achter zijn bloed aan zitten. Sookie weet de criminelen te overmeesteren en redt Bill. Zo begint een heftige romance, dat zich naar mate de serie voordert uitgroeit tot een gevaarlijke driehoeks verhouding.

In elk seizoen gaat het weer mis, met een mysterieus monster, wezen of de engste van allemaal; de doodgewone mens. Iedereen schijnt Sookie te willen beschermen, maar uiteindelijk blijkt dat ze niet zo hulpeloos is als ze er uit ziet.

True Blood zit vol met bijzondere personages en magische wezens maar heeft dus een redelijk volwassen tintje. De emoties worden realistisch weergegeven, net zoals de bijzondere omgeving van zuidelijk Amerika.

Van True Blood zijn inmiddels vier seizoenen uit, op het volgende is het helaas nog even wachten. Als je nog geen aflevering hebt gezien kun je wel nog even vooruit; elk seizoen heeft 12 afleveringen en elk duurt ongeveer een uur.

Ben jij al al verleid tot het kijken van deze spannende serie?






1 opmerking:

  1. Het lijkt me een erg leuke serie ja! Sowieso omdat ik Twilightfilms erg leuk vind.

    BeantwoordenVerwijderen