vrijdag 28 oktober 2011

Anime of the Week: Panty & Stocking with Garterbelt


Zoals ik gister beloofde, ga ik vandaag wat meer vertellen over nog een favoriete serie van me; Panty & Stocking with Garterbelt. De vorige series waar ik over vertelde zat een redelijk serieus verhaal in, wat bij deze zo goed als het omgekeerde is. Er zít wel een verhaal achter.. maar dat slaat werkelijk nergens op. De serie van Gainax zit vol met geweld, seks en vunzige grappen. Als je daar slecht tegen kan is dit echt geen serie voor jou. Kun je er wel om lachen, dan is het zeker een aanrader. Wil je in elk geval meer weten over deze serie? Klik dan snel verder!



Panty & Stocking with Garterbelt, kortweg PSG is een bizarre serie van Gainax, die uniek is door de aparte tekenstijl. Die is namelijk geinspireerd door de oudere westerse cartoons zoals bijvoorbeeld "Power Puff Girls". Het is dat de serie japans gesproken is; anders zou hij buiten het bizarre verhaal zo uit Amerika kunnen komen.

Zoals er al zei zit er een flinterdun verhaal in, wat er is om de vunzigheid een platform te geven. Panty en Stocking Anarchy zijn twee zussen. Ook zijn ze engelen, die uit de hemel zijn verbannen vanwege slecht gedrag. Panty, de blondharige zus is verslaafd aan seks, en mannen verslinden is dan ook haar grootste hobby. Stocking is vooral lui en eet de hele dag taartjes en cupcakes. Ook kleed Stocking zich in de Gothic Lolita stijl. Panty heeft niet echt een unieke stijl, als het maar sexy en nietsverhullend is.

Uiteraard willen de twee zussen graag terug naar de hemel, maar daar moeten ze wel wat voor doen. Met behulp van een SM verslaafde priester met een enorme afro genaamd Garterbelt, moeten ze demonen ("Ghosts") verslaan die in Daten City manifesteren. Als ze die met succes hebben verslagen, ontvangen ze een Heaven Coin voor de moeite. Als ze er genoeg gespaard hebben kunnen een weg terug kopen.

Om deze demonen te verslaan, hebben ze natuurlijk wapens nodig. Met hun heilige krachten kunnen ze hun ondergoed, ja - hun ondergoed, veranderen in wapens. Panty doet haar naam eer aan door haar slipje in een semi-automatisch pistool veranderen genaamd Backlace. Stocking doet hetzelfde maar dan met haar kouzen, die Stripes I & II heten. Dit draagt natuurlijk mee aan de meligheid van de serie, maar ook aan de hoeveelheid 'fanservice', een term die staat voor een hoeveelheid seks in een serie, die niet persé bijdraagt aan het verhaal.

De 'transformatie scene', waarbij ze naast hun wapens ook hun kleding in een sexy pakje veranderen, is hier een school voorbeeld van. Kijk vooral ook naar dit filmpje van de transformatie;


Naast hun wapens hebben ze ook een irritante sidekick genaamd Chuck, en een Hummer cabrio die de naam See-Through draagt. Ook ontmoeten ze Brief, een tienerjongen die al snel smoorverliefd word op Panty, die helaas altijd zijn naam vergeet.

Natuurlijk gaat niet alles op rolletjes, en de duivelse krachten krijgen lucht van de zusters' acties. Twee duivelse zusters, Scanty en Kneesocks Demon, zetten de boel op stelten door Ghosts de stad in te helpen, en uiteindelijk om Panty en Stocking te vernietigen. Net als de engelen hebben deze zusjes ook de kracht om hun ondergoed te gebruiken als wapen. Scanty draagt twee slipjes die in twee revolvers transformeren, en de naam Double Gold Lacytanga dragen. Kneesocks haar kouzen worden twee zeisen genaamd Double Gold Spandex. In tegenstelling tot Panty en Stocking zijn ze redelijk beschaafd en houden ze zich graag aan de "rules". Ook zijn ze een stuk slimmer en gebruiken ze vooral hun intelligentie en geld om hun wil naar hun hand te zetten. Helaas lijken de engelen toch altijd te winnen, wat meer met stom geluk te maken lijkt te hebben.


De meeste episodes bestaan uit twee delen, wat ook twee verschillende verhalen zijn. In bijna elke episode is er een vreemde Ghost op hol geslagen, die de zusters de eeuwige rust moeten brengen. De Ghosts zelf zijn vaak redelijk bizar, zoals een oorsmeer demon of een demon die iedereen moddervet wilt maken met heerlijke taartjes.

Naar mate de serie volgt komt er een groter verhaallijn in beeld, dat draait om een gevaarlijk wapen. Natuurlijk word de serie hier niet serieuzer door, en de vieze en seksuele grapjes blijven je om de oren vliegen.

Als je daar een beetje doorheen kijkt, word je getrakteerd op een eigenlijk wel heel leuke serie, die volzit met aparte maar wel unieke characters, en een goede animatie.
Ookal wijkt het nogal wat af van Gainax normale animatie stijl, werkt het gewoon heel goed. Ook qua geluid is het prima in orde. De stemacteurs passen goed bij de personages, en de muziek in de serie is erg aanstekelijk. Vooral het nummer dat gebruikt word bij de transformatie zoals je kunt horen in het bovenstaande filmpje, is erg leuk.

Deze serie is zeker niet geschikt voor de wat jongere kijker, en misschien ook geen goed voorbeeld om anime populair te maken, maar als je er voor open staat is het een geweldige serie waar je zeker fan van kunt worden.

Ik zelf ben in elk geval helemaal om. Je kon gister al mijn nieuwe aanwinsten zien, figures van de vier hoofdpersonages. Ook ben ik bezig met een cosplay van Panty, en er staan er nog meer in de planning.

Ook ben ik zeer benieuwd naar jullie mening, dus laat die vooral achter bij de comments!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten