woensdag 19 oktober 2011

Anime of the Week: Rozen Maiden


Vandaag weer een Anime of the Week! Ik heb wat last met typen, want ik heb mijn hand gebleseerd.. Dus sorry als er wat minder berichtjes verschijnen.
Toch wil ik vandaag jullie wat meer vertellen over ook een van mijn favoriete anime's: Rozen Maiden. Deze serie is zeker meer geschikt voor meisjes dan mijn vorige Anime of the Week, maar desondanks zit ook hier de nodige actie in, al dan niet met magie. Lees gauw verder om meer te weten te komen over deze serie.



Rozen Maiden gaat over een stel wel heel erg bijzondere poppen. Met de juiste sleutel komen ze tot leven! Jun Sakurada is een verlegen jongen die na een traumatische ervaring niet meer terug naar school wilt. Nu zit hij alleen maar thuis, en vermaakt zich door gekke dingen op het internet te bestellen, en weer terug te sturen voordat hij er voor hoeft te betalen.

Als hij een mysterieuze brief krijgt waar op staat "Opwinden of niet opwinden?" kiest hij voor opwinden en de brief verdwijnt. Niet veel later verschijnt er een kist in zijn kamer. Daarin vind hij een wel erg realistische pop, die na het opwinden met de sleutel tot leven komt. Ze stelt zich voor als Shinku, de vijfde pop in de Rozen Maiden serie.
Shinku zorgt ervoor dat Jun Shinku's "medium"wordt. Er verschijnt een ring om Jun's vinger, wat symbool staat voor hun verbond. Hij zal voor haar moeten zorgen, en van zijn krachten zal ze magie kunnen gebruiken.

Al snel komt Jun erachter dat zo'n pop niet alleen maar leuk is. Er bestaat meerdere poppen, en die doen allemaal mee aan het "Alice" spel, waarbij ze elkaar moeten bevechten om de ander zijn levenskracht te ontnemen, de "Rosa Mystica". De verliezer zal hierna weer een levensloze pop worden, en de pop die alle andere heeft verslagen, zal benoemd worden tot "Alice". Dit alles zoals hun maker het bedacht had.


Naast Shinku ontmoet Jun spel de andere poppen, die zonder zijn toestemming in zijn huis komen wonen. Shinku is niet direct uit op hun Rosa Mystica, maar handelt uit medelijden en uiteindelijk voor zelfgewin. Er is namelijk één pop die hen alle het leven moeilijk maakt, en ze wil samenspannen om haar te verslaan.

Ondertussen wordt Jun geconfronteerd met zijn traumatische verleden, en komt meer dan eens in zijn grootste nachtmerries terecht. Tussen de bedrijven door moet hij ook nog eens zijn krachten lenen aan Shinku. Want de magie die de poppen in gevecht gebruiken hebben een grote prijs, namelijk de kracht van hun medium.

Gelukkig is het niet elke episode drama; er zitten genoeg grappige stukjes tussen. Shinku is bijvoorbeeld geobsedeerd met thee, en Jun moet daar tot zijn ongenoegen altijd voor opdraaien. En dan heb je nog Jun's zus Nori, die voor de rest van het huishouden zorgt. Ze heeft natuurlijk snel door dat er levende poppen in huis wonen, maar Jun moet haar altijd buiten de serieuze praktijken houden.

Je komt er al snel achter dat de poppen allemaal hun eigen persoonlijkheid hebben. Shinku is in het begin erg bazig, maar word al snel heel beschermend over Jun. Kanaria, een pop die weer een ander medium heeft, is altijd kinderachtig en erg dramatisch. De tweeling Souseiseki en Suiseiseki zijn erg verlegen en kwetsbaar.


De Rozen Maiden anime is orgineel gebaseerd op een manga, die van 2002 tot 2007 liep en gemaakt is door Peach-Pit. Het verhaal was eerst redelijk open, maar dit bleek een probleem te zijn met Peach-Pit en de uitgevers, maar uiteindelijk is het verhaal een aantal maanden later toch afgerond. In 2004 is begonnen met de anime adaptie. Deze bestaat uit twee seizoenen, De eerste genaamd Rozen Maiden en het tweede seizoen genaamd Rozen Maiden: Träumend.

De stijl van de poppen is redelijk victoriaans, en dat is prachtig weergegeven in de serie. De gevechten zijn ook erg mooi gedaan, waarbij elke pop haar eigen kracht heeft.

Qua muziek zit het ook goed, mooie gevoelige nummers complimeteren de bijzondere stijl van deze anime.

Als je nog nooit van deze serie gehoord hebt, wat niet heel gek is, zou ik zeggen; ga hem kijken! Voor zowel mannelijk als vrouwelijk publiek is deze serie zeer geschikt, en het verhaal erg diepgaand en meeslepend. Zoals ik al eerder noemde zitten er gelukkig wat luchterige stukjes in, want het verhaal kan soms best zwaar zijn.

Al met al is dit echt een van mijn favoriete series, en naast de anime heb ik ook de manga aangeschaft en met veel plezier gelezen. Ik heb zelfs in cosplay op een podium gestaan, om een van de nummers van de serie ten gehore te brengen, haha. Maar oordeel zelf, en geeft deze mooie serie een kans.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten