maandag 7 november 2011

Anime of the Week: Chobits


Sorry voor de vertraging, en voor het niet verschijnen van een artikel vandaag... Ik heb blaasonsteking, en ik kon gister alleen maar in bed liggen. Ik heb gelukkig nu antibiotica, en hoop dat het morgen al wat minder is. Toch wil ik vandaag een Anime of the Week maken, en wel over Chobits, een van de eerste series die ik keek. Chobits is een typische meisjes serie, maar ik denk dat hij voor jongens ook wel leuk kan zijn. Bij Chobits draait het om het verhaal, de fraaie animaties en lieflijke muziekjes. Denk jij dat dit wel wat voor jou is? Lees dan snel meer over deze serie!



Chobits is een serie van CLAMP, een van de bekenste manga artists uit Japan. De anime is gebaseerd op de manga, die liep van 2001 tot 2002. Al redelijk oud dus! Ik denk dat dit wel een van de meest bekende series is.

Het verhaal draait om Hideki Motosuwa, een jonge student, die een plek probeert te krijgen in Japan's beste universiteit. Hideki komt van het platteland, en besluit in de stad op zichzelf te gaan wonen om zich kunnen voor bereiden op het toelatingsexamen. Ook is er iets uit de stad wat hem erg trekt, namelijk de Persocons. Dit zijn robots, die bijna niet van echte mensen te onderscheiden zijn. Naast een hulp in de huishouding kunnen ze ook als computer gebruikt worden. Bijna iedereen in de stad heeft er wel een, en Hideki wil er dan ook graag een. Nadeel is dat ze erg duur zijn, en als arme student kan hij zich dit niet veroorloven. Als hij op een avond naar huis loopt, vind hij tussen het afval een persocon. Ze heeft lang blond haar, en is naakt op wat lappen stof na. Hij neemt haar mee naar huis, en probeert haar aan de praat te krijgen. Hilariteit alom als hij op haar lichaam zoekt naar een aan-knop, die tussen haar benen blijkt te zitten.

Deze persocon schijnt anders te zijn dan andere, want het enige wat ze kan zeggen is "Chii". Zo noemt Hideki er dan ook. Ook is ze gelijk gek op Hideki, en probeert hem aldoor te knuffelen. Een vriend van Hideki, Hiromu Shinbo, heeft meer verstand van Persocon, dus hij besluit hem om hulp te vragen. Met zijn eigen pocket sized Sumomo op haar aan, om een besturings systeem te instaleren. Als kleine Sumomo crashed, dringt het tot Hideki door dat hij een erg bijzondere Persocon in bezit heeft.

Op internet zoekt hij advies over zijn Chii, en komt terrecht bij een jongen die Minoru Kokubunji heet. Hij gaat bij hem op bezoek, en ontmoet hem en zijn vier Persocons. Minoru is gelijk geinterreseerd in Chii, maar ook hij heeft geen verklaring. Wel denkt hij dat Chii misschien een Chobits is, een legendarische Persocon die een eigenlijk persoonlijkheid heeft, en echte emoties kan tonen. Hij gelooft hier in eerst instantie niet in.

Omdat besturingssystemen niet werken, besluit Hideki Chii zelf dingen te leren. Bij een boeken winkel vind hij een prentenboek dat Chii gelijk aantrekt. Uiteindelijk zorgt hij ervoor dat Chii een baantje krijgt bij de bakker. Ondertussen zit Hideki in over zijn gevoelens voor Chii, en vermoed dat zij die ook voor hem heeft.

Door het lezen van het prentenboek komen er bij Chii herinneringen terug van vroeger, en ook Hideki komt steeds meer te weten over het verleden en oorsprong van Chii.

De uiteindelijke onthulling zorgt voor flink wat choas, onderandere de stad die zonder stroom komt te liggen, en Chii die spoorloos is. Maar je zult de manga of anime toch echt zelf moeten bekijken om te weten hoe dat afloopt.

Wat ik zo leuk vind aan deze serie is het lieve verhaal, met personages die erg aan het zoeken zijn wat goed voor hun is. Ook is het interresant meer over de achtergrond van de Persocons, en de duistere kant ervan te ontdekken. De serie is natuurlijk wel al wat ouder, dus de animatie is zeker niet perfect, maar niet storend. De liedjes die erbij zitten passen goed bij het verhaal en de schattige uitstraling.

Het enige wat ik er aan kan toevoegen is dat je deze serie gewoon gezien móet hebben. Hij is ook zeker erg geschikt om te kijken als je nog geen andere anime hebt gezien.

Ik zal trouwens proberen wat regelmatiger een Anime of the Week te schrijven! En verder komt er morgen natuurlijk gewoon weer een artikeltje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten