zondag 20 november 2011

Anime of the Week: Air Gear


Om mijn mannelijke lezers ook eens tegemoed te komen, zal ik vandaag over een wat mannelijkere serie praten. Natuurlijk is hij voor meisjes ook geschikt, anders had ik hem niet gekeken uiteaard.. Air Gear is een serie waarvan ik in eerst instantie dacht dat ik hem niet leuk zou vinden. Het gaat over sport, en heeft veel fanservice.. oftwel veel borsten en pantyshots in beeld. Ik besloot een aantal jaar geleden de anime toch maar een kans te geven, en inmiddels heb ik ook de manga bijna compleet. Daarom wil ik jullie er vandaag wat meer over laten lezen!




In Air Gear leer je Itsuki Minami kennen, beter bekend als Ikki. Dit is een jongen die samen met vier zusjes in een huis woont, al sinds hij klein was. Hij staat bekend als een vechterbaas, en in zijn school heeft hij een eigen gang met twee vrienden. Ook heeft hij een huisdier, Kuu, een kraai die in zijn rommelige haar woont.

In de stad waar hij woont, rijd bijna iedereen op Air Treks, een soort van skeelers, maar dan met een motortje erin. Hierdoor kun je bijna 'vliegen', en zo word het dan ook geadverteerd. Veel mensen vormen gangs, en vechten met elkaar voor hun eigen gebied of om onderdelen voor Air Treks te winnen. Die zijn erg prijzig, dus behalve als je een goede baan hebt, zijn die battles nodig om je hobby te onderhouden.

Ikki ziet vaak een roze-harig meisje over de daken van zijn buurt 'vliegen', en heeft stiekem een crush op haar. Hierdoor raakt hij geinterreseerd in Air Treks, al moeten de vier zussen hier niets van weten. Ze weerhouden Ikki ervan om Air Treks te proberen, maar als Ikki alleen thuis is komt hij erachter dat de zussen zelf ook Air Treks hebben! Hij 'leent' de AT's van de oudste zus, en probeert ze uit. Naast dat het lastig is om te rijden, komt hij er ook achter dat hij zich in een redelijk gevaarlijke wereld bevind, en maakt al snel zijn eerste vijanden.

Ikki's vrienden, Kazu en Onigiri, vinden het eerst maar niets dat Ikki zich met AT's bezighoud, maar als ze zien dat hun vriend zich alleen nog maar door op focust, besluiten ze ze ook aan te schaffen.

Ondertussen komt Ikki erachter dat de zussen niet alleen voor de lol AT's rijden, maar in een heuse gang zitten, en nog wel een legendarische; The Sleeping Forest. Hierdoor word hij steeds verder in het complot getrokken, en raak verwikkeld in een machtsstrijd tussen gangs. Zijn vaardigheid met AT's begint op te vallen, en zelfs de grootste spelers raken geintreseerd in Ikki.


Hij kan natuurlijk niet zonder Emblem, een symbool van een AT gang, blijven vechten, dus hij moet een eigen gang op richten. Samen met zijn twee vrienden, en een vriend, Buccha, richten ze Kogarasumaru op. Als dan ook nog een van de beste AT rijders zich bij hun aansluit, lijkt het alleen maar goed te gaan voor Ikki en zijn crew. Alleen blijkt deze sterke rijder, Agito, twee kanten te hebben. Hij daagt de grootste en sterkste gangs uit, en Ikki en zijn vrienden moeten zich uit lastige situaties redden.

Het verhaal van Air Gear is niet bijster uitgebreid of orgineel, maar de actie scenes en humor maken veel goed. Je moet alleen wel tegen wat flauwe onderbroekenlol komen, want die komt er genoeg in voor. Ook vind Ikki zichzelf vaak met zijn gezicht tegen iemands borsten gedrukt, wat natuurlijk ook voor genoeg flauwe situaties zorgt.

De animatie is al redelijk verouderd, de anime komt uit 2006, maar is niet storend, en de actiescenes zitten prima in elkaar. De muziek vind ik vooral erg leuk, veel up beat en wat urban/hiphop invloeden. Het past in elk geval goed bij de sfeer van de serie.

Het gaafste aan de serie zijn natuurlijk de Air Treks, wil er nou niet vliegen door lucht, en snoeihard door de straten scheuren met een stel skeelers? Helaas zijn ze nog niet een realiteit, maar deze serie the next best thing.

Als je van actie houd, zou ik deze serie zeker een kans geven. Hoewel hij dus vooral op jongens gericht is, ben ik er zeker van dat een aantal meiden deze ook wel kunnen waarderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten